Nincs időd főzni? Próbáld ki Zé 10 perces pastáját!
Írta: Street Kitchen blog - 2015-05-07 12:23

Elég nagy butaság lenne zacskós tésztát venni a boltban (reméljük ilyen amúgy sem fordult meg a fejetekben!), mert ezt a kaját sokkal hamarabb össze tudjátok dobni. És ráadásul tele van ízekkel: paradicsomos, fokhagymás, bazsalikomos, chilis, elképesztően finom és végtelenül egyszerű. Stoppert elő, ez tényleg 10 perc alatt készül el!

Hozzávalók 2-3 személyre (attól függ mekkora étkűek)

  • 6 duci gerezd fokhagyma 
  • 1 pici piros chili paprika
  • 250 g papardelle tészta 
  • 5 nagyobb szem koktélparadicsom (az a szilva formájú, de persze lehet több aprót is használni) 
  • só, frissen őrölt fekete bors 
  • friss bazsalikom

img_2038.jpg

A fokhagymákat vékony szeletekre vágjuk és a 2/3-át egy felforrósított serpenyőben, olívaolajon egészen aranybarnára pirítjuk, majd mehet is hozzá az apróra vágott chili. Közben főzni kezdjük a tésztát lobogó sós vízben. A paradicsomokat elfelezzük és ezt is a chilis-olívaolajos-fokhagymás alapra dobjuk, összerázzuk. Ha a paradicsom már egy kicsit kezd összeesni, akkor adunk hozzá egy keveset a tészta főzőlevéből és azzal pároljuk tovább. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a maradék fokhagymát. A tésztát nem is kell teljesen készre főzni, mert majd a serpenyőben fogjuk befejezni. Le sem kell csepegtetni teljesen, az a pici főzőlé, ami a tészta átszedésével a serpenyőbe kerül, pont jót tesz a mártás krémességének. Rátépkedjük a bazsalikom leveleket és kész is, tálaláááááááááás! 

img_2032.jpg

A tányérban még locsolunk rá egy kevés jóféle olívaolajat, reszelünk rá egy kis parmezánt és még tekerünk rá egy pici borsot is. Ugye hogy milyen egyszerű? 

tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr87415494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentek